Hem » F1 Stjärnan Övervägde Stallbyte

F1 Stjärnan Övervägde Stallbyte

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Att köra Formel 1 är en dröm för många, men att bara tävla räcker inte alltid. Idrottsmännen som lyckas ta sig in i motorsportens finrum siktar alltid på att bli den bästa av de bästa. För att krönas till världsmästare krävs det dock mer än bara en skicklig förare. Racingbilen behöver också vara bäst på startfältet. Det var en faktor som innebar att F1 stjärnan övervägde ett stallbyte.

En tydlig materialsport

Oavsett hur bra du kör, så är det snudd på omöjligt att vinna ett race i Formel 1 utan att ha den bästa bilen. Ännu svårare blir det så klart att bli världsmästare och de senaste åren har vinnaren i VM också haft den bästa bilen.

Kruxet är bara att det är väldigt svårt för enskilda förare att få tag i den mest konkurrenskraftiga styrningen, och inte ens då garanteras framgångar. Ett strålande exempel är den finska F1 föraren Valtteri Bottas som under flera år körde i Mercedes som dominerade sporten.

Trots det vann han aldrig VM, utan han fick finna sig i att se sig slagen av Hamilton. Samma sak gäller Perez i årets Red Bull där mexikanen har det otroligt svårt att hänga med i Verstappens tempo.

Dessa är bara några exempel som understryker poängen – det krävs mer än skicklighet som förare för att bli bäst. Med det sagt så måste en Formel 1 förare vara bäst, i det bästa materialet, inte bara sitta i den bästa bilen.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

F1 stjärnan övervägde stallbyte

Det finns en förare på F1 schemat som har visat sig ha talangen för att bli bäst, men som ännu inte vunnit något Grand Prix. Han har helt enkelt inte suttit i en bil som har haft möjligheten att vinna race på en regelbunden basis.

Visserligen har F1 stjärnan som övervägde att byta stall för att förbättra sina chanser stått på pallen vid flera tillfällen. I ett av dem var det till och med hans dåvarande stallkamrat som fick kliva högst upp.

Jag pratar så klart om Lando Norris, som rattade i mål som tvåa bakom Ricciardo på Monza 2021. Den unga britte när en av de allra starkaste förarna och han har vuxit in i rollen som ledare i McLaren.

Norris har ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025, men stallet har inte alls haft potentialen att kontinuerligt tampas om topp-placeringar. Faktum är att det anrika stallet i mångt och mycket har haft en negativ utvecklingskurva de senaste två säsongerna.

Det har föranlett många spekulationer kring Norris framtid och nu har han, i en intervju, sagt att han var lockad att byta arbetsgivare. Så här sa han enligt brittisk media:

“I mitt bakhuvud pågick ett otåligt spel där jag tänkte, håller jag ut ett par år till, eller är det dags att se mig om efter något nytt?”

Uttalandet kom efter att McLaren under sommaren har hittat tillbaka till rätt väg. Det har medfört dubbla andra platser och en ordentlig förbättring i termer av poängskörd.

Utvecklingen har medfört att Norris ändå känner att han har gjort rätt val som valt att förbli McLaren trogen.

Desto mer vi uppnår, som vi gjort de senaste veckorna, så växer mitt förtroende för beslutet att stanna tills 2025. Min övertygelse om att vi kan nå våra mål på långsikt mål tillsammans stärks.”

Därmed kanske McLarens tappra fanskara kan andas ut. Med Norris och Piastri i bilarna som utvecklas och nu är topp 3 finns det mycket att se vara positiv inför.

Framtiden ser, baserat på den senaste tidens resultat, väldigt fin ut. Fortsätter det så här kanske Norris kan få sitt erkännande som en av de allra bästa tillsammans med det anrika stallet om ett par år?

Tills dess måste han fortsätta visa att det är han som är ledföraren och den som stallet ska luta sig mot.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =