Hem » Horner öppnar för en framtid med Max & Marko
snabb f1 bil - ai illustrerad

Horner öppnar för en framtid med Max & Marko

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-16

Christian Horner har öppnat upp dörren för en framtid där Dr Marko och Max Verstappen fortsätter i Red Bull. Ska vi tolka det som att de håller på att begrava stridsyxorna internt hos de regerande konstruktörsmästarna?

Stökigt hos Red Bull

Ingen som följer Formel 1 har missat kalabaliken hos Red Bull. Sedan Christian Horner utreddes internt har det legat mycket fokus på vad som händer utanför F1 banorna.

Visserligen har Max Verstappen och Sergio Perez slutat etta respektive tvåa i de två första racen på årets F1 schema. Men trots det har politiken stått i centrum, men Newey verkar i alla fall inte vara aktuell för andra uppdrag.

Dr. Marko hamnade under utredning efter, vad vi tror, ha varit misstänkt för att läcka den interna utredningen. Det fick Verstappen att uttala sig på ett sätt som tolkades som att han kunde överväga en ny arbetsgivare.

Då började det viskas och spekuleras i huruvida både Marko och Verstappen skulle kunna hamna hos Mercedes. Det är dock osannolikt, i alla fall om man ska tro på spelbolagen som erbjuder odds på Formel 1.

Bethard odds på Hamiltons ersättare

De håller Carlos Sainz som klar favorit att köra Mercedes 2025 och flera andra förare ges lägre odds än Verstappen.

Horner öppnar för Max & Marko i Red Bull

Christian Horner har gett svar på tal rörande framtiden för Max och Marko. Enligt honom finns det plats för dem i Red Bull F1 stall även framöver.

När han tillfrågades om vad Dr. Marko kan tänkas spela för roll framöver sa han:

“Alla har en roll att spela, oavsett vad den rollen är. Detta stall har varit otroligt framgångsrikt och har haft en otrolig stabilitet under en längre tid vilket är en av nycklarna till våra framgångar. Helmut är konsult, en rådgivare, till Red Bull och han är självklart ansvarig för talangprogrammet.

– Horner

Rörande Max Verstappen så sa Horner att stalet har en bra relation till sin världsmästare och lyssnar på hans åsikter. Samtidigt påpekade han att stallet alltid kommer i första rum.

“Vi har en bra relation till Max och vi lyssnar på vad han har att säga. Men stallet kommer alltid att fatta rätt beslut för stallet.

– Horner

Det verkar alltså som att stallchefen är villig att ha kvar både rådgivaren och världsmästaren. Frågan är om de vill ställa in sig i ledet.

Vad väntar nu?

Det är inget F1 race i helgen. Vi får helt enkelt vänta en vecka till och då väntar något som passar den som hoppar upp ur sängen tidigt eftersom nästa race körs i Australien.

Viaplayreklam

Vi återgår till att ha F1 under fredag, lördag och söndag och bilarna är på banan väldigt tidigt. Racet startar 05.00 svensk tid och kvalet körs 06.00.

Källa: Racingnews365