Hem » F1 i Australien 2024: TV-Tider & annat inför racet
AI illustration av F1 bil i Albert Park inför F1 i Australien 2024

F1 i Australien 2024: TV-Tider & annat inför racet

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-19

F1 i Australien väntar härnäst och här hittar du TV-tider inför racet. Jag bjuder dessutom på mina egna spekulationer och information om däcken inför det tredje racet på årets Formel 1 schema.

TV-Tider Australien GP 2024

Australien Grand Prix 2024 arrangeras återigen på stadsbanan Albert Park i Melbourne. Det innebär en tidsskillnad gentemot Sverige som motsvarar 10 timmar och därmed får vi svenskar kliva upp tidigt för att kolla på allt som händer på banan.

Nedan finner du TV-tider inför F1 i Australien. Du kan följa sändningarna på Viaplay eller via Allente.

Viaplayreklam
  • FP1: Sändningen startar klockan 02:25 fredagen 22/3 – Passet startar 02:30
  • FP2: Sändningen startar klockan 05:55 fredagen 22/3 – Passet startar 06:00
  • FP3: Sändningen startar klockan 02:25 lördagen 23/3 – Passet startar 02:30
  • Kval: Sändningen startar klockan 05:40 lördagen 23/3 – Kvalet startar 06:00
  • Race: Sändningen startar klockan 04:00 lördagen 24/3 – Racet startar 05:00

Kör Sainz F1 i Australien 2024?

Carlos Sainz Jr missade det senaste racet i Saudiarabien. Spanjoren var tvungen att genomgå en operation och han ersattes av rookien Oliver Bearman.

Ferrari-junioren gjorde en riktigt stark debut och slutade sjua. Hans prestation skapade stora rubriker och många vill se att han får chansen permanent i F1 nästa år.

100% bonus hos Bethard

Frågan är bara om vi inte kan få se honom i bilen redan i Albert Park. Ferrari har, officiellt, inte bestämt vem som ska köra sida vid sida med Leclerc ännu.

Troligtvis blir det Sainz, men det finns en liten chans att vi får se Bearman sätta sig i bilen igen. Jag håller dock det som osannolikt.

F1 däck i Australien

Pirelli har valt att ta med sig de tre mjukaste F1 däcken till Albert Park i Melbourne. Banan är inte särskilt märkvärdig i termer av däckslitage och den tenderar att snabbt bli bättre i takt med att bilarna lägger ner gummi i asfalten.

Om du väljer att se F1 i Australien på TV kommer du att se följande däck:

  • C5 – Röda mjuka däck
  • C4 – Gula medium däck
  • C3 – Vita hårda däck

Tufft för hemmaförarna på Albert Park 2024?

McLaren har en av de jämnaste föraruppställningarna i F1. Norris och Piastri är två riktiga talanger och de kan pusha de orangea bilarna till fina poängplaceringar.

Hittills i år står det 1-1 i den inbördes kampen dem emellan. Piastri har dock skrapat i hop fler poäng till årets Formel 1 VM ställning.

Men, frågan är om aussie-föraren kommer att gynnas av att köra på hemmaplan i år? Det tror inte jag.

Vi vet att Ricciardo tenderar att prata om sitt hemmarace som otroligt krävande utanför banan. Hemmafansen och sponsorerna bör rimligen ha liknande krav, och därmed förvänta sig en liknande insats, från Piastri.

Således tror jag inte att han rår på Lando på Albert Park. Med det sagt tror jag inte att det blir plattfall utan McLarens båda förare kommer i mål framför Mercedes duo.

När jag ändå spekulerar om utfallet i racet kan jag väl passa på att säga att Tsunoda kan ta sin första poäng. Han ser i mina ögon starkare ut än Ricciardo och bilen har vad som krävs för att vara sjätte bäst – även om Haas knep poängen senast.

Yuki ger 2,75 gånger pengarna för att sluta topp 10 och därmed ta poäng. Han anses dock vara mindre sannolik att knipa en pinne än både Albon och Hülkenberg som betalar 2,20 respektive 2,62 när jag skriver denna text.

Odds på f1 i Australien från Fastbet

Vad gäller Ricciardo, så ger han precis som stallkamraten 2,75. Föga förvånande är Verstappen tippad att vinna och han står i 1,19 – lite drygt 84% chans.