Hem » Däckslitage kan stoppa Williams från drömresultat

Däckslitage kan stoppa Williams från drömresultat

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-19

Racehelgen på Monza har lovat gott för Williams. Inför kvalet var stallchefen James Vowles relativt säker på sin sak när han sa att han förväntade sig att båda förarna skulle kvala in i Q3. Med facit i hand var det bara Albon som lyckades med det. Men, däckslitage kan stoppa Williams från ett riktigt drömresultat på Monza.

Inte resultatet man önskat sig

Anrika Williams F1 team har vaknat till liv den här säsongen. De befinner sig nu på sjunde plats i konstruktörs-VM, fyra poäng före Haas.

Visserligen är det bara en förare – Albon – som har tagit hem poängen. Samtidigt som Albon har gjort bra ifrån sig har Sargeant haft det svårare.

Med det sagt så såg det relativt ljust ut inför kvalet och Vowles trodde att båda bilarna skulle ha chansen att ta sig in i Q3. Tyvärr för likväl stallet som den amerikanska föraren, så blev det bara en femtonde plats – en besvikelse.

Så här sa amerikanen efter kvalet:

Jag upplever att jag har haft problem att få det däcket att fungera hela helgen, jag vet inte riktigt varför.”

Han syftade till medium däcket. Vi får se vad han kan göra från sin startposition.

Samtidigt gick det bättre för Albon som levde upp till förväntningarna. Thai-britten kvalade in i Q3 och han har faktiskt häng på att bli den främsta av förarna bakom Red Bull och Ferrari.

Albon startar från sjätte rutan, sida vid sida med Perez. Men, det finns orosmoln på himlen.

Däckslitage kan ställa till det för Williams

Även om Albon startar från en stark position så finns det skäl att oroa sig. Enligt föraren själv tror stallet att de kommer att ha problem med däckslitage.

I intervjun efter det avslutade kvalet – där Sainz knep pole position – uttrycket Williams-stjärnan en viss oro. Det finns nämligen en relativt hög risk att bilen kommer att äta upp sina bakdäck.

Om så blir fallet är det sannolikt att Albon kommer att falla tillbaka i fältet. Det kan bli ett kostsamt poäng-tapp fast samtidigt ser konkurrenterna bakom i VM-tabellen inte särskilt starka ut.

Racet på Monza startar 15:00. Då får vi veta om Williams, Ferrari eller Max Verstappen får skäl att fira.

Källa: Youtube

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese