Hem » Verstappen studsade tillbaka när Hülkenberg överraskade
Red Bull och Ferrari toppar Bahrain GP kval 2024. AI-illustration

Verstappen studsade tillbaka när Hülkenberg överraskade

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-01

Vi fick se ett väldigt jämnt kval till Bahrain Grand Prix 2024. Till slut var det Max Verstappen som drog det längsta strået efter att inte ha toppat ett enda träningspass. Samtidigt imponerade Hülkenberg och hans insats ger lite hopp till Haas.

Resultat från kvalet till Bahrain GP 2024

 1. Max Verstappen
 2. Charles Leclerc
 3. George Russell
 4. Carlos Sainz Jr
 5. Sergio Perez
 6. Fernando Alonso
 7. Lando Norris
 8. Oscar Piastri
 9. Lewis Hamilton
 10. Nico Hülkenberg
 11. Yuki Tsunoda
 12. Lance Stroll
 13. Alex Albon
 14. Daniel Ricciardo
 15. Kevin Magnussen
 16. Valtteri Bottas
 17. Zhou Guanyu
 18. Logan Sargeant
 19. Esteban Ocon
 20. Pierre Gasly

Imponerande insats av Hülkenberg

Förväntningarna har varit väldigt låga på Haas inför säsongen. De flesta, jag själv inkluderat, har tippat dem i det absoluta bottenträsket i Formel 1 VM.

Men efter kvalet till Bahrain Grand Prix 2024 finns det lite ljus i tunneln för amerikanarna. Den nya stallchefen Komatsu fick dubbla skäl att jubla.

För det första tog sig båda Haas-förarna ur Q1 vilket och det var oväntat. Men framgången stannade inte där.

Kevin Magnussen var femtonde snabbast i Q2 samtidigt som Hülkenberg hittade något extra i bilen. Tysken var sjätte snabbast i kvalets andra del och tog sig in i Q3.

Där blev det visserligen tionde plats, men hans insats imponerade väldigt på mig och han har verkligen skapat förutsättningar för något bra i säsongspremiären.

Sargeant fortsatt bakom Albon

Logan Sargeant har snackat upp sina egna förberedelser inför F1 2024. Amerikanen misslyckades med att kvala snabbare än Albon vid samtliga tillfällen förra året och hade högre förväntningar nu när säsongen började.

Tyvärr för Sargeant fick han se sig slagen av Alex Albon igen. Det förvånar väl inte, men han hade nog tänkt sig att han skulle vara lite närmare än vad han var.

Alpine i botten

Alpine har inte sett bra ut under träningspassen. Fransmännen fortsatte att ha det tungt under kvalet. De två förarna var sist, samt näst sist.

Gasly fick se sig besegrad av Ocon och på invarvet efter sitt sista flygande försök klagade han på dåliga förberedelser. Utvarvet blev nämligen inte vad han tänkt sig.

Max Verstappen tog pole i Bahrain 2024

Max Verstappen var storfavorit inför helgens event på Sakhir. Den holländska föraren har dock inte rosat marknaden under träningspassen.

Han har faktiskt inte varit snabbast i någon av de tre fria träningarna inför kvalet. Men, när det kom till kritan visade han vem som bestämmer.

Max lyckades pressa ut lite extra ur bilen och han tog pole position. Han var cirka två hundradelar snabbare än Leclerc som var tvåa.

Perez hade det lite tungre och han blev bara femte snabbast. Russell knep tredje och Sainz fjärde platsen.

Aston Martin är troligtvis nöjda med att ha fått in Alonso i tredje startled. Spanjoren var snabbare än de två McLarenförarna, samtidigt som Stroll rök i Q2.

Därmed är den interna ordningen sig lik även hos Aston Martin. Men, i Mercedes såg det annorlunda ut.

Hamilton som var starkare än Russell på det andra träningspasset under fredagen hade det tyngre idag. Hamilton blev bara nia och han har lite att fundera på över natten.

Det första racet på F1 schemat 2024 börjar klockan 16:00 imorgon lördag. Du ser tävlingen som vanligt på Viaplay eller F1TV.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − nio =