Hem » Förarna på Andrettis önskelista i Formel 1

Förarna på Andrettis önskelista i Formel 1

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Det har länge varit snack om att Formel 1 skulle må bra av att ha ett amerikanskt stall och en amerikansk förare. Nästa år kommer Sargeant att köra för Williams och de flesta glömmer bort att Haas är amerikanskt. Så, båda punkterna är uppfyllda. Trots det så är Andretti sugen på att ta sig in i sporten. Här är de två förarna på Andrettis önskelista om drömmen förverkligas.

Ryktet om Andretti till F1 får ny luft

Ryktena om att Andretti skulle vara på väg till Formel 1 dog ut lite efter att avtalet med Sauber föll ihop. Men tydligen har organisationen inte gett upp.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

I början av december florerade rykten om att Mario och Michael fortfarande siktar på att ta klivet in i sporten. Faktum är att de siktar på att ta delta redan 2024 – en väldigt ambitiös tidslinje.

Motstånd från existerande stall

Problemet för det amerikanska racing teamet är att de övriga stallen inte vill välkomna dem. Domenicali har öppnat för ett elfte stall i F1, men alla är inte positiva.

Att ha fler stall späder ut vinstpengarna som delas ut vid säsongens slut. Det skulle vara negativt för de existerande företagen som driver Formel 1 stall.

Bland annat har Toto Wolff varit en högljud motståndare till idén. Men vem vet vilka faktorer som motiverar honom?

Wolff är trots allt delägare i likväl Mercedes som i Aston Martin. Därmed kan hans privatekonomi få sig en känga om Andretti kommer in i sporten.

Nu tror jag visserligen inte att det är anledningen till att Wolff är negiatv till ett elfte stall. Men tanken kan vara värd att lyfta.

Förarna på Andrettis önskelista

Skulle den amerikanska organisationen bli accepterade och börja tävla, så behöver de förare. Redan nu har rykten börjat florera rörande vilka som skulle kunna ta sig an uppgiften och som vilka som står på Andrettis önskelista.

Amerikanarna har siktat in sig på en frisk och härlig blandning mellan gammalt och ungt. Det handlar om en före detta världsmästare samt en rookie.

Spanskt och amerikanskt på Andrettis önskelista

De två namnen som sägs återfinnas på Andrettis lista över potentiella förare är Fernando Alonso samt Colton Herta. Det är en minst sagt ambitiös föraruppställning.

Alonso är välkänd och erkänt duktig. Hans namn kan definitivt bidra till att ge stallet uppmärksamhet likväl som sportslig framgång.

Herta har också visat att han kan köra racerbil i IndyCar. Hur han skulle stå sig i Formel 1 är lite oklart, men Red Bull var intresserade av amerikanens tjänster tidigare.

Skulle Andrettis önskelista besannas får de två förare som i alla fall drar uppmärksamhet till stallet. Hur starka de kommer vara på ett sportsligt plan 2024 återstår dock att se.

Först måste dock stallet accepteras. Innan dess är det meningslöst att spekulera kring förare. Men vem vet – kanske kan Ricciardo hamna där, han är trots allt baserad i USA och älskas av amerikanarna.

Källa: Crash.net