Hem » Paret Wolff utreds för jäv – Utredning påbörjad
F1 bil omgärdad av förstoringsglas (ai-genererad)

Paret Wolff utreds för jäv – Utredning påbörjad

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-06

FIA utreder paret Wolff för jäv. En utredning har påbörjats rörande en misstänkt intressekonflikt till följd av de två individernas professionella liv.

Klagomål från stallchefer

Toto Wolff är gift med Susie Wolff som tidigare har deltagit i F1 som testförare på Silverstone 2014. Hon var den första kvinnan som körde F1 bil under en racehelg.

Sedan dess har Susie gått vidare och arbetat inom Formel-E. I mars 2023 tog hon sig an en ny utmaning.

Hon arbetar nu som VD för F1 Academy och i den rollen rapporterar hon direkt till F1:s VD, Stefano Domenicali. Detta har fått vissa stallchefer att lyfta på ögonbrynen.

Dessa upplever att det finns en möjlig intressekonflikt och befinner vi oss nu i en situation där paret Wolff utreds för jäv.

Wolff med tillgång till känslig information

Misstankarna rör att Toto Woff ska ha fått tillgång till konfidentiell information rörande FOM. Det skulle handla om information som de andra stallcheferna inte har fått ta del av.

Susie ska å sin sida ha kunnat ta del av värdefull information från diskussioner som stallcheferna har haft. Hon ska sedan ha fört den vidare till F1-cheferna.

Misstankarna kommer från att Toto Wolffs tunga ska ha slint. Han ska ha sagt något som han bara kunde fått reda på via FOM och det är den utlösande faktorn till att paret Wolff utreds för jäv.

Källa: Autosport

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese