Hem » Niels Wittich Gav Negativt Covidtest inför Miami
Munskydd-som-inte-behovs-sedan-Niels-Wittich-Gav-Negativt-Covidtest

Niels Wittich Gav Negativt Covidtest inför Miami

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-30

En av säsongens två personer utsedda att leda racen, Niels Wittich gav negativt Covidtest inför Miami efter att tidigare testat positivt. Under ett par dagar löpte Formel 1 en risk att behöva kalla in personal från Formel-E för att styra racet efter att både Wittich och Freitas givit positiva test.

Inför Miami Grand Prix 2022 är förväntningarna högt ställda. Både på arrangemanget i termer av racet men framför allt om cirkusen utanför.

Därför var det troligen med en lättnadens suck som Wittich mottog det negativa resultatet från sitt test för sjukdomen som försatt världen i skräck under de senaste åren.

F1 har släppt kraven på negativa test

Att de båda tävlingsledarna blev sjuka samtidigt var givetvis högst olyckligt. Men F1 har frångått sin tidigare rutin med att testa alla som arbetar inom sporten.

Trots det uppstod logistiska problem. Skälet var att USA fortfarande har krav på att inresande ska kunna visa upp ett negativt test för Covid-19 för att beviljas inresa i landet.

Alternativa lösningar innan Wittich gav negativt Covidtest

Om det osannolika skulle inträffa och varken Freitas eller Wittich kunde resa till USA för att agera tävlingsledare hade FIA alternativ att förlita sig till.

Antingen hade man kunnat vända sig till Scott Elkins som är tävlingsledare för Formel-E och därav har relevant erfarenhet för att kunna axla rollen.

Alternativt hade FIA kunnat förlita sig till att använda sitt nya distanskontor i högre utsträckning än vad som kanske var tänkt. Efter att Massi fick lämna sin post introducerades flera förändringar till tävlingsledningen.

Ett av dem var tävlingsledningens assistenter som arbetar på distans från Schweiz. Tekniskt sett hade Wittich kunnat utföra sitt jobb därifrån.

Men nu slipper man alltså det efter att tysken har återhämtat sig från sjukdomen och kan resa till USA för att leda årets första F1 tävling i USA på plats.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese