Hem » Hülkenberg nära förlängning & Magnussen hänger löst?

Hülkenberg nära förlängning & Magnussen hänger löst?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Haas har haft en jobbig säsongsinledning men allt är inte mörkt. Trots att deras bil är bland de sämsta i år så har de samlat ihop 11 poäng. Majoriteten av pinnarna kommer från den för året nya tyska föraren, Nico Hülkenberg. Tyskens fina insatser verkar nu belönas med ett nytt kontrakt. På Kevin Magnussens sida av garaget ser det dessvärre inte alls lika ljust ut.

Hülkenberg dominerar Magnussen

Förra säsongen var det dansken Kevin Magnussen som var den främsta av Haas två förare. Hans insatser såg riktigt starka ut i förhållande till Mick Schumacher som verkligen hade problem.

I år är rollerna ombytta i Haas och det är Schumachers ersättare som visar vägen. Nico Hülkenberg har kvalat bättre än Magnussen vid nio tillfällen och motsatsen har bara inträffat två gånger.

Det innebär att Magnussen har samma facit som Lance Stroll vars spanska stallkamrat verkligen har tagit sig an rollen som ledare i Aston Martin. I racen ser det dock bättre ut för Magnussen än vad det gör i tidskvalen.

På söndagarna är Hülkenberg bara ett race bättre än Kevin och det står 6-5. Med det sagt så är det klart vem som drar in poängen till Haas som just nu har 11 pinnar totalt, lika många som Williams.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Av de elva poängen har Hülkenberg kört hem nio, även om de delvis kommer från sprint racen i Formel 1. Kanske kan det bli ytterligare poäng i helgen när Ungern byts ut mot Spa – men som det ser ut just nu har Magnussen en hård nöt att knäcka.

Magnussen tar efter stallkamraten

Kevin Magnussen har haft svårt att hitta de rätta inställningarna på bilen i år. Därför har dansken i hög utsträckning förlitat sig till sin nya stallkamrat.

Günther Steiner har sagt att dansken ofta finner helt enkelt ber stallet att kopiera Hülkenbergs inställningar. Därmed är det tydligt vem som leder stallet framåt samt att Magnussen har problem på flera fronter eftersom han inte själv hittar inställningarna och tar färre poäng än kollegan.

Det har medfört att det råder en viss ovisshet rörande huruvida Kevin Magnussen kommer att vara en F1 förare nästa säsong eller inte. Men så verkar det inte vara för Hülkenberg som, enligt Steiner, prioriteras i kontraktsförhandlingarna och de verkar ha kommit långt.

Haas & Hülkenberg verkar förlänga

Hülkenberg har verkligen gjort det som man förväntade sig när Schumacher tvingades ge plats i Haas för sin landsman. Tysken har tagit poäng när chansen har dykt upp och i det stora hela har han varit stabil.

Nu säger stallchefen Günther Steiner att kontraktsförhandlingarna pågår men att de föredrar att prata i person snarare än via digitala kanaler. Ägaren Gene Haas ska vara på plats i Belgien den kommande helgen och därmed finns det en möjlighet att förlängningen går i lås redan då.

Fast trots att det är förhandlingarna med Hülkenberg som prioriteras just nu verkar Steiner inte tro att det kommer bli svårt att presentera nästa års föraruppställning tidigt. Så var det inte förra året.

Och vem skulle egentligen kunna ersätta Magnussen? Med tanke på att stallet inte vill ta in några rookies så finns det inte så många alternativ.

Så kanske hänger inte Magnussen särskilt löst ändå, trots att det är kontraktsförhandlingarna med Hülkenbergs som prioriteras just nu. Oavsett vilket så är det roligt att vi kan prata kontrakt och förare, istället för att fokusera på att vissa stall eventuellt har brutit mot budgettaket förra säsongen.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + tre =