Hem » Ford sätter press på Red Bull
AI genererad illustration av en RB Racing bil med Ford sponsorskap

Ford sätter press på Red Bull

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-25

Ford kommer att bli ny motorpartner till Red Bull Racing från och med säsongen 2026. De två parterna offentliggjorde sitt samarbete inför lanseringen av Red Bulls titelvinnande bil ifjol. Nu sätter Ford press på Red Bull i ärendet som rör Christian Horner.

Ökad frustration hos Ford

Sedan en tid tillbaka pågår som bekant en intern utredning hos Red Bull. Stallchefen Christian Horner är i blåsväder efter anklagelser från en kvinnlig anställd.

I skrivande stund är det inte fastställt exakt vad anklagelserna handlar om. F1 teamet har valt att sköta utredningen internt och de har inte rapporterat utåt rörande hur utvecklingen ter sig.

De har inte heller kommunicerat med sina partners. Bristen på kommunikation har skapat frustration och nu har Ford tagit till handling.

Den amerikanska biltillverkarens VD, Jim Farley, har skrivit till Red Bull. Han kräver att Red Bull, som en affärspartner till Ford, delar deras värderingar.

Farley säger vidare att Ford är frustrerade över bristen på transparens. Han sträcker sig så långt som att be Red Bull överlämna en komplett kopia av utredningen.

Ford inte ensamma

Ford är inte ensamma om att finna situationen frustrerande. Tidigare har även FIA och FOM kommunicerat att de vill se ett snabbt avslut på situationen.

Christian Horner är fortfarande stallchef hos Red Bull. Han nekar till alla anklagelser och har valt att fortsätta att arbeta i sin roll.

I skrivande stund ser det ut som att han kommer att vara chef för Red Bull när bilarna rullar ut för det första racet på F1 kalendern i Bahrain. Vem vet, kanske kan vi få mer sportsliga rubriker än denna vid det tillfället – kanska kan exempelvis Haas vara bättre än väntat?

Du kan se F1 på TV hela säsongen hos Viaplay eller via Allente.

Källa: AP

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 14 =