Hem » Är Haas bättre än vi förväntat oss?
AI Illustrerad Haas bil kör förbi den amerikanska flaggan

Är Haas bättre än vi förväntat oss?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-25

Förväntningarna på Haas är låga inför säsongen, men det amerikanska stallet är kanske bättre än väntat? Efter försäsongstesterna verkar det faktiskt finnas vissa skäl att för Komatsu att vara optimistisk.

Haas fick mer gjort än väntat

Haas hade, precis som alla andra F1 stall, ett fullpackat schema inför försäsongstesterna. Kevin Magnussen och Nico Hülkenberg visste vad de skulle göra och utförandet var riktigt bra.

Faktum är att F1 försäsongstesterna gick så bra att programmet kunde modifieras på fredagen. Den nya stallchefen erkände efter F1 försäsongstesterna att utfallet indikerar att stallet är bättre positionerat än väntat.

Haas bil är visserligen fortsatt långsam i snabba svängar och den saknar downforce i förhållande till andra. Men, bilen är mer förutsägbar och konsistent än tidigare vilket lovar gott.

Förarna är positiva

Stallchefen Komatsu är inte den enda i Haas som är positiv inför F1 2024 efter testerna i Bahrain. Den danska föraren Kevin Magnussen håller med sin nya chef.

Enligt dansken kan Haas ha hittat vad som var fel under föregående säsong. Samtidigt vet han att de inte helt har korrigerat problemen, fast han hoppas ändå att Haas ska vara starkare i Grand Prix i år än tidigare.

Du kan se alla race på F1 kalendern 2024 hos Viaplay. Säsongen kommande startar med ett lördagsrace den andra februari.

Källa: Racer.com