Hem » Båda Williams-bilarna kan missa Australien GP 2024
Kraschad F1 bil - AI Genererad illustration

Båda Williams-bilarna kan missa Australien GP 2024

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-22

Williams hade en mardrömsstart på racehelgen med F1 i Australien 2024. Alex Albon kraschade stenhårt i FP1 och under det andra träningspasset snurrade Sargeant runt. Nu finns det en risk att båda Williams-förarna missar racet.

Albon kan ta Sargeants bil

Alex Albons krasch i det första träningspasset under natten till fredagen skadades bilen ordentligt. Föraren var okej, men det är stora skador på bilen.

Bethard odds-bonus rektangulär - 100% upp till 500kr

Stallchefen James Vowles diskuterade skadorna med media och de är minst sagt allvarliga. Han uppgav att både dess F1 motor, växellåda och chassi är trasiga.

För att göra saken ännu värre, så har Williams inte tagit med sig något extra chassi till tävlingshelgen i Australien. Det innebär att en av förarna kan tvingas avstå från racet om Albons chassi inte kan lagas.

Under samtalet med media uppgav Vowles att stallet i så fall kommer att överväga att ställa Sargeant på sidlinjen. Då kan Albon nyttja hans chassi, men ännu är det inte fastställt om thai-brittens bil går att laga.

Vill det sig illa och bilen inte kan repareras har Williams alltså enbart en förare i racet. Men, det kan bli värre.

I båda träningspassen har vi sett att bilarna har varit långt ut i grusfållorna och Sargeant tappade sin bil i FP2. Det slutade dock inte i barriären så den bilen är fortfarande hel.

Men, skulle det visa sig att båda chassina går sönder kan det alltså bli så att Williams helt missar Australien Grand Prix 2024.

Källa: Motorsport

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − elva =