Hem » Alpine Betalade Skyhög Summa för Gasly
Rullade-dollarsedlar

Alpine Betalade Skyhög Summa för Gasly

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Under helgen för Japan Grand Prix offentliggjordes många nyheter på F1 transfermarknaden. Sedan CRB beslutade att det var McLaren som hade rätt till Oscar Piastris tjänster nästa år har det funnits en ledig styrning hos Alpine. Frågan har varit vem som skulle köra för dem.

Alpine betalade skyhög summa

Efter att ha arrangerat tester där bland annat de Vreis och Alpinejunioren Jack Doohan deltog. Ingen av dessa förare verkar ha visat upp vad det franska stallet sökte.

Valet föll istället på fransmannen Gasly. Problemet var bara att han var kontrakterad med AlphaTauri över säsongen 2023 och därmed var han inte tillgänglig.

Men AlphaTauri – som ägs av Red Bull – var intresserade av att hitta en lösning på problemet. Deras organisation har inte varit särskilt intresserade av att pusha tillbaka Pierre Gasly till Red Bull efter hans misslyckade sejour i stallet 2019.

Det ledde till samtal som slutade med att Alpine betalade skyhög summa för att få in ytterligare en fransk förare i stallet.

Alpine köpte helt enkelt ut Pierre Gasly från sitt kontrakt. Överenskommelsen liknar vad man ser i fotboll där förare regelbundet köps och säljs mellan olika lag.

Red Bull och fransmännen nådde en överenskommelse som innebar en övergångssumma motsvarande lite drygt 110 miljoner kronor – 10 miljoner Euro. Det uppgav crash.net.

Ingen Ricciardo i F1 2023

En annan transfernyhet från helgen på Suzuka är att Daniel Ricciardo medgav att han inte kommer att köra i Formel 1 nästa år. Det fick den tidigare världsmästaren i Formel 1 Jenson Button att uttala sig.

Britten hävdar att det beslutet innebär slutet av Ricciardos karriär i F1. Han tror inte att det är möjligt för honom att ta ett års uppehåll för att återvända vid ett senare tillfälle.

Australiensaren har vunnit åtta F1 race i sin karriär varav det senaste var på Monza under en F1 sprint race helg 2021.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese