Hem » Vowles vill se mer från Sargeant för en fortsättning

Vowles vill se mer från Sargeant för en fortsättning

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-09-14

Williams har förbättrat sig ordentligt sedan säsongsstarten men allt är inte guld och gröna skogar. Stallet är ett av tre som inte har bekräftat sin föraruppställning för nästa år. Nu har James Vowles berättat vad han vill att Logan Sargeant ska göra för att få köra vidare.

Sargeant är poänglös

Alex Albon har hittills i år ensam dragit Williams framåt i termer av att skörda poäng. Hans amerikanska stallkamrat är den enda föraren som deltagit i samtliga race hittills på F1 kalendern som är fortsatt poänglös.

Det har fått vissa att tvivla på Logan Sargeant och hans plats på Formel 1 gridden är hett eftertraktad. Flera förare skulle vara intresserade, inte minst Mick Schumacher, Drugovic samt eventuellt Lawson.

Men trots att William rookie inte har tagit poäng så är stallet tålmodiga med honom. Med det sagt så är de inte helt tillfreds med vad de sett hittills.

Vowles vill se mer från Sargeant

James Vowles diskuterade Logan Sargeants situation när han intervjuades av Sky Sports F1. Den för året nytillträdda stallchefen är i det stora hela nöjd men han vet att det finns förbättringspotential.

Sargeant måste nå den potentialen för att få stanna kvar på startfältet. Vowles har förklarat för sin andraförare hur saker och ting ligger till.

För oss som inte sysslar med elitidrott kan man tycka att Vowles kanske var lite hård i sina instruktioner fast så fungerar det på toppen. Sargeant måste prestera och som Vowles sa – “förtjäna sin plats“.

“Du är inte här för att vi vill att du ska vara här. Du måste förtjäna din plats, det här är motorsportens finrum”

Så, vad är det för krav som ställts på den amerikanska rookien?

Ta poäng och fortsätt utvecklas

Williams stallchef var tydlig med vad han förväntade sig av Logan Sargeant. Vowles vill se att rookien fortsätter att utvecklas som Formel 1 förare och gör framsteg gentemot Alex Albon.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Frågan är väl om han verkligen gör det?

Under de senaste racen har Albon verkligen varit brilliant och han har tagit poäng i de två senaste racen. Det har lett till att Haas-föraren Hülkenberg har svårt att se hur Haas ska ta ikapp Williams försprång i F1 VM.

Men, det är två förare i ett Formel 1 stall och båda måste bidra till poängskörden. Logan Sargeant har hittills misslyckats med det trots att möjligheten kanske har varit där.

Enligt Vowles är poäng en del av vad som krävs för att behålla amerikanen. Visst låter det lite som retoriken kring Schumacher i Haas förra säsongen?

Så har uttryckte sig stallchefen:

“Vad jag begär från dig är att du fortsätter att följa de här generella råden, följ utvecklingskurvan, rör dig framåt i förhållande till Alex så finns det en plats för dig här. Men innan det så finns det poäng med ditt namn. Några var tillgängliga i Zandvoort, ta dem. Det är så du förtjänar din väg framåt i Formel 1.”

Eller låter det snarare som att Vowles uppmuntrar Sargeant till att ta vara på möjligheten till poäng när den väl dyker upp, fast det inte är ett krav att han har poäng vid säsongens slut för att få fortsätta? Det får vi se och nästa chans är redan nu till helgen i Singapore.

Banans utformning har förändrats inför årets upplaga av Singapore Grand Prix. På förhand är Williams positivt inställda till den nya utformningen av Marina Bay, så kanske får Logan en ny chans till poäng i helgen?

Källa: Racingnews365

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese