Hem » Ungern GP 2023: Startfält, Väder & Odds – Underhållande Race Väntar

Ungern GP 2023: Startfält, Väder & Odds – Underhållande Race Väntar

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Ungern GP 2023 har en riktigt oväntad startordning. Flera stora namn hade problem under gårdagens kval och det innebär att oddsen ser lite annorlunda ut. Som vanligt är Max Verstappen favorit – men hur ser det ut bakom honom? Och vad kommer hända med temperaturerna i asfalten?

Väder inför Ungern GP 2023

Ungern tenderar att bjuda på överraskningar och ibland kommer det störtskurar som ställer till det. Ett strålande exempel är den finska F1 föraren Valtteri Bottas sista start i Mercedes på Hungaroring som slutade i en bisarr krasch i första kurvan där även Lance Stroll ska pekas ut som syndabock.

Idag ser det dock inte ut att bli något regn. Ska vi lita på väderleksrapporten – vilket är rimligt med tanke på det korta tidsspannet – är det sol och blå himmel som gäller.

Det ska vara varmt på Hungaroring idag och det kan ställa till det ordentligt för vissa förare, inte minst Ferrari samt Haas bilar kommer att lida. Temperaturen i luften ska uppgå till 29 grader när starten går och asfalten lär vara otroligt tuff mot gummit.

Odds inför Ungern Grand Prix 2023

Formel 1 odds är underhållande för många och i år har det varit riktigt spännande kring alla platser förutom vinsten. Visserligen var det Hamilton som tog pole position i gårdagens kval på Hungaroring, men Verstappen är fortsatt favorit.

Ungern GP 2023 odds

Enligt spelbolaget Bethard är det ungefär 70% chans att Max vinner det här racet och Hamilton ges cirka 25% – bakom dem finner vi Lando Norris i sin på nytt födda McLaren.

Fast kanske är det inte kampen om racevinsten som är mest spännande? Inför Ungern GP 2023 har det varit mycket snack om Ricciardos återkomst och han lyckades kvala ut Tsunoda igår.

Så, vad tror vi, kommer han att kunna hålla japanen bakom sig under racet? Skulle han slå Tsunoda vore det en stark bedrift och han startar visserligen högre upp.

Men, australiensaren anses kanske vara lite väl stor favorit gentemot Yuki, baserat på hur varma i kläderna de är? Du kan spela på en duell mellan de två där Ricciardo är klar favorit, något jag inte är benägen att hålla med om.

Tsunoda v Ricciardo odds

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Jag skulle personligen hålla dem närmare en slantsingling – men vad tror och tycker du?

Startfält Ungern GP 2023

Efter kvalet igår är det ett spännande startfält som vi har framför oss. Alfa Romeo var oväntat starka och för dem är det här en möjlighet att ta riktigt viktiga poäng.

De ligger näst sist just nu, men skulle båda förarna ta pinnar här kan de skutta upp till sjunde plats så de har mycket att köra för. Även McLaren fortsätter som sagt att visa styrka och båda förarna har chans på riktigt fina pinnar.

Nedan hittar du startgridden inför Ungern GP 2023 som startar 15:00 och är nästa race på F1 kalendern:

 1. Hamilton
 2. Verstappen
 3. Norris
 4. Piastri
 5. Zhou
 6. Leclerc
 7. Bottas
 8. Alonso
 9. Perez
 10. Hülkenberg
 11. Sainz Jr
 12. Ocon
 13. Ricciardo
 14. Stroll
 15. Gasly
 16. Albon
 17. Tsunoda
 18. Russell
 19. Magnussen
 20. Sargeant

Jag hoppas att vi får se ett riktigt underhållande race den här eftermiddagen – saker tenderar att hända i Ungern och förhoppningsvis är dagens event inget undantag.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese