Hem » Hamilton drog längsta strået i vråltajt kval till Ungern GP 2023

Hamilton drog längsta strået i vråltajt kval till Ungern GP 2023

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

I den snabba och oförutsägbara världen av Formel 1, har det varit en händelserik dag i Budapest. Lewis Hamilton har gjort en imponerande återkomst till första startpositionen, vilket markerar slutet på en lång paus från toppen. Låt oss dyka djupare in i detaljerna.

Kort Sammanfattning av F1 kval i Ungern 2023

  • Lewis Hamilton återvänder till första startpositionen efter 595 dagar.
  • Hamiltons prestanda förbättras märkbart jämfört med föregående dags träning.
  • Kvalificeringssessionen var spännande, med Max Verstappen och Lando Norris som nära konkurrenter.
  • Ett nytt kvalificeringsformat testades under loppet.
  • Alfa Romeo och Sergio Perez visade upp starka prestationer.
  • Daniel Ricciardo gjorde en framgångsrik återkomst, kvalificerade sig för Q2 och säkrade den 13:e startpositionen.

Hamiltons Uppståndelse

I Formel 1:s adrenalinfyllda värld har Lewis Hamilton återigen visat varför han är en av sportens mest framstående profiler. Efter en paus från första startpositionen som varade i 595 dagar, har Hamilton triumferat vid F1-loppet i Budapest. Mercedes-föraren knep den åtråvärda platsen med den minsta möjliga marginal – endast tre tusendelar av en sekund.

En Betydande Förbättring

Hamiltons första startposition är en anmärkningsvärd förbättring jämfört med hans prestanda under gårdagens träning. Den brittiska föraren hade uttryckt starkt missnöje med sin bil och beskrev den som den sämsta han någonsin kört. Men bara ett dygn senare var Hamilton tillbaka på toppen, vilket visar den uthållighet och beslutsamhet som har präglat hans framgångsrika karriär.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Spännande Tidskval

Kvalificeringssessionen var en riktig nagelbitare, med Max Verstappen som initialt innehade den snabbaste tiden. Men Hamilton lyckades knipa första platsen från Red Bull-föraren med den minsta av marginaler. Lando Norris visade också upp en stark prestation och slutade bara 85 tusendelar från första startpositionen.

Test av Nytt Kvalformat

F1-loppet i Budapest fungerade också som en provbana för ett nytt kvalificeringsformat. Förarna använde hårda däck under Q1, mediumdäck under Q2 och mjuka däck under Q3. Trots blandade reaktioner från förarna, bidrog det nya formatet definitivt till extra spänning under kvalificeringssessionen.

Utmärkta Prestanda

Alfa Romeo visade också upp en stark prestation under kvalificeringssessionen, med Zhou som säkrade en imponerande femte startposition. Sergio Perez, som kraschade under FP1 igår, lyckades vända sin negativa form och kommer att starta från nionde positionen.

Ricciardos Framgångsrika Återkomst

Daniel Ricciardo, en annan veteranförare, gjorde en framgångsrik återkomst genom att kvalificera sig för Q2 och säkrade den 13:e startpositionen. Denna prestation är ett bevis på Ricciardos ihärdighet och talang, och det kommer att bli spännande att se hur han presterar i loppet.

Framtidsutsikter

När vi blickar framåt mot loppet är det tydligt att F1 i Budapest redan har levererat massor av spänning. Med Hamilton tillbaka på första startpositionen och en rad starka prestationer från andra förare, är scenen inställd för en spännande tävling. Som alltid fortsätter Formel 1-världen att hålla oss på helspänn.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese