Hem » Regnigt Kval Väntar på Circuit Gilles Villeneuve – Upplaggt för skräll?

Regnigt Kval Väntar på Circuit Gilles Villeneuve – Upplaggt för skräll?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-11

Det var våta förhållanden som mötte förarna under FP3 i Montreal. De sista förberedelserna inför tidskvalet senare genomfördes därmed i likvärdiga förhållanden som väntar senare ikväll. Ett regnigt kval kan medföra oväntade händelser och kanske är det upplagt för en skräll?

Verstappen visade att han har kontroll i FP3

Visserligen var det Red Bull och Max Verstappen som satte den snabbaste tiden i FP3. Det är väl exakt vad vi har kommit att vänta oss.

Samtidigt var de båda Mercedesbilarna långt ifrån lika starka som de var under gårdagens sista träningspass. Från att ha varit snabbast i FP2 halkade de ner till tionde respektive femtonde plats i FP3.

Samtidigt visade de båda Ferraribilarna styrka och likväl Leclerc som Sainz återfanns länge i täten. Det ändrade som sagt Verstappen på, men Ferrari har större huvudvärk än så.

Carlos Sainz kvaddade nämligen bilen ordentligt när han tappade kontrollen i de regnet. Därmed kan vi förvänta oss att hans kval blir kompromissat, om han ens kör.

Nedan finner du resultatet från FP3:

 1. Verstappen
 2. Leclerc
 3. Alonso
 4. Magnussen
 5. Sainz
 6. Gasly
 7. Stroll
 8. Tsunoda
 9. Bottas
 10. Hamilton
 11. Hülkenberg
 12. Piastri
 13. Norris
 14. Albon
 15. Russell
 16. De Vries
 17. Perez
 18. Zhou
 19. Ocon
 20. Sargaent

Att Perez inte var någonstans alls är ju minst sagt oroväckande. Samtidigt imponerade Haas med Magnussen på fjärde plats och Hülkenberg precis utanför topp 10.

Regnet öppnar upp för skrällchanser

Efter det tredje träningspasset är Max Verstappen fortfarande favorit till att ta pole position. Men i regnet har konstigare saker hänt – inte minst ifjol.

Vi kan exempelvis besöka kvalet till sprint racet i Brasilien där Haas Kevin Magnussen satte den snabbaste tiden. Därmed stod han i första startruta när lamporna till sprinten slocknade – något som betalade 700 gånger pengarna.

Men, vi behöver inte ens lämna Kanada för att bli påminda om en minst sagt oväntad händelse. I liknande förutsättningar som kommer att möta förarna i kvalet till F1 i Kanada 2023 briljerade Alonso ifjol.

I sin Alpine kvalade han in på andra plats, något som inte många såg hända. Kanske kan han ge Verstappen en redig match även ikväll?

Bethard erbjuder 13 gånger pengarna på att Spanjoren tar pole position. Samtidigt betalar Leclerc 9,30 och Verstappen 1,65.

Bethard odds Kanada GP kval 2023

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Men, med tanke på vad Alonso är kapabel till, de rådande förutsättningarna samt hans prestation i fjol kanske 13,00 kan locka? Lawrence Stroll har ju trots allt sagt att han förväntar sig dubbelt Aston Martin på pallen i morgondagens race, så att starta med en förare från första startruta vore ju inte fel.

Samtidigt betalar Magnussen 101 gånger pengarna – ett jäkla långskott så klart. Dansken har dock visat sig kapabel i de här förhållandena förr och han hade ju ett trevligt sista träningspass.

Kvalet startar 22:00 på ViaPlay och du kan se det via Allente. ViaPlay påbörjar sin sändning klockan 21:40.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Det kan nog bli ett långt kval med flera rödflaggor, så bunkra upp med något gott tilltugg och luta dig tillbaka i soffan. Lördagkvällen kan bli både underhållande och utdragen.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese