Hem » Resultat från Mexiko GP 2023 Kval: Dubbelt Ferrari i täten

Resultat från Mexiko GP 2023 Kval: Dubbelt Ferrari i täten

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-10-29

Vi fick se ett aningen förvånande resultat i kvalet till Mexiko GP 2023. Ferrari visade enorm styrka och knep det första startledet samtidigt som Ricciardo kvalade ut Perez. Men vissa stall hade problem och levererade sämre resultat än väntat.

Dubbelt Ferrari i första startled

Kvalet på den 4,3 kilometer långa Autodromo Hermanos Rodriguez resulterade inte i en ny pole position för Max Verstappen. Ferrari visade finfin form och Charles Leclerc ledde stallet till pole position samtidigt som Carlos Sainz Jr följde honom och kvalade in som tvåa.

Resultatet ger Ferrari ett utmärkt utgångsläge inför Mexiko Grand Prix och det kan verkligen behövas. McLaren jagar dem i konstruktörs-VM och varje poäng blir värdefull.

Verstappen var den enda föraren i topp 3 som förbättrade sig på det sista flygande varvet. Det räckte dock inte till för att han skulle kunna ta en plats i första startled utan han får nöja sig med tredje plats.

Kollegan i det andra startledet kommer förvånande nog inte från något av de fyra toppstallen. Perez lyckades inte konvertera stödet från hemmafansen till ett starkt resultat utan han var istället något av en besvikelse.

Den mexikanska föraren startar racet från femte rutan och det var inte vem som helst som kvalade snabbare för att bryta sig in mellan de två Red Bull förarna.

AlphaTauri har perfekt utgångsläge

AlphaTauri spelade sina kort helt rätt i kvalet till Mexiko Grand Prix. Det italienska stallet var en av de stora vinnarna från händelserna som utspelade sig efter att USA Grand Prix hade avslutats.

Yuki Tsunoda slutade på åttonde plats med en extra poäng efter att Hamilton och Leclerc diskvalificerats. Italienarna kan bygga vidare på det fina resultatet tack vare Ricciardos insats i kvalet till Mexiko GP 2023.

Australiensaren startar nämligen på fjärde plats i racet. Det ger stallet ett ypperligt tillfälle att ta ännu fler värdefulla poäng i striden om platserna i VM-tabellens bakre del.

Daniel Ricciardo ser dessutom väldigt bra ut i förhållande till just Sergio Perez. Att kvala ut en Red Bull när man kör en AlphaTauri är helt enkelt starkt och det behövdes nog efter den svaga insatsen i återkomsten förra helgen.

Förarna stökade i depåutfarten

F1 förarna ställde till sig flera gånger om i utfarten från depån. De stod bokstavligen talat stilla vid flera tillfällen vilket orsakade köer och det drog till sig domarnas uppmärksamhet.

Efter att kvalet till Mexiko Grand Prix hade avslutats utreddes flera av förarna, men det resulterade inte i några bestraffningar. Max Verstappen, George Russell och Fernando Alonso klarade sig undan.

De argumenterade för att depån var den säkraste platsen att sakta ner för att inte bryta mot reglerna rörande deltatider på utvarven.

Norris brakade ur kvalet direkt

Lando Norris har varit en av de starkast lysande stjärnorna i F1 sedan sommaruppehållet. Inför Mexiko Grand Prix har britten fyra raka pallplatser.

Den trenden ser ut att brytas på Autodromo Hermanos Rodriguez. McLarens påläggskalv mäktade inte med att ta sig ur Q1.

Norris startar kvalet från 18 plats ikväll, trots att han bara var 19:e snabbast. Yuki Tsunoda har en bestraffning att avtjäna vilken innebär att han flyttas ner från 15:e till 19:e plats.

Resultat från Mexiko GP 2023 Kval

Nedan finner du resultatet från kvalet till Mexiko Grand Prix 2023.

 1. Leclerc
 2. Sainz
 3. Verstappen
 4. Ricciardo
 5. Perez
 6. Hamilton
 7. Piastri
 8. Russell
 9. Bottas
 10. Zhou
 11. Gasly
 12. Hülkenberg
 13. Alonso
 14. Albon
 15. Tsunoda
 16. Ocon
 17. Magnussen
 18. Stroll
 19. Norris
 20. Sargeant

Startordning Mexiko Grand Prix 2023

 1. Leclerc
 2. Sainz
 3. Verstappen
 4. Ricciardo
 5. Perez
 6. Hamilton
 7. Piastri
 8. Russell
 9. Bottas
 10. Zhou
 11. Gasly
 12. Hülkenberg
 13. Alonso
 14. Albon
 15. Ocon
 16. Magnussen
 17. Stroll
 18. Norris
 19. Tsunoda
 20. Sargeant
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese