Hem » Inför Japan GP 2024: TV-Tider & Uppsnack
AI Illustration av F1 i Japan 2024

Inför Japan GP 2024: TV-Tider & Uppsnack

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-04-04

Formel 1 återvänder i helgen med GP på Suzuka och det finns mycket att se fram emot. F1Sverige snackar upp det viktigaste inför Japan GP 2024 och självklart hittar du TV-tiderna här!

Kallare än vanligt på Suzuka 2024

Det har blivit dags för racet på Suzuka som för ovanlighetens skull körs under våren. Inför Japan GP 2024 kan vi därmed vänta oss att det finns lite mer osäkerhetsfaktorer än vanligt, trots att det är en välkänd bana för F1 stallen.

Temperaturerna förväntas vara lägre än vad de har varit då racen körts under hösten. Normalt sett ligger temperaturen på 8 – 13°C vid denna årstid.

Kanske kan vi få se förare som halkar runt på däcken som kan få svårt att nå rätt temperatur. Därmed kanske det blir extra effektivt att sikta in sig på under cuts i helgen?

Bethard odds-bonus rektangulär - 100% upp till 500kr

TV-Tider inför Japan GP 2024

För den morgontrötta är racen borta i Asien inte helt optimala. Förra racet kördes visserligen i Australien, men då slocknade lamporna klockan 05:00 svensk tid.

Riktigt så tidigt blir det inte när vi snackar TV-tider i Japan GP 2024. Men, det är ändå inte tal om någon sovmorgon.

  • FP1: Fredag 04:30 (Sändningen startar 04:25)
  • FP2: Fredag 08:00 (Sändningen startar 07:55)
  • FP3: Lördag 04:30 (Sändningen startar 04:25)
  • TV-Tid Japan GP Kval: Lördag 08:00 (Sändningen startar 07:40)
  • TV-Tider Japan GP: Söndag 07:00 (Just nu står det på ViaPlay att sändningen startar 06:50)
Viaplayreklam

Sargeant kör med lagat chassi på Suzuka

Det blev stora rubriker när Alex Albon fick ta över Logan Sargeants bil i Australien GP 2024. Thai-Britten kraschade sönder sin egen bil som inte gick att laga, men det var den amerikanska föraren som betalade priset.

Valet var så klart rationellt med tanke på vem som är den bättre föraren, men det var ändå uppseendeväckande. Sargeants olycka slutar dessvärre inte där.

Det trasiga chassit från Albons bil gick att laga inför Japan Grand Prix 2024. Men, det väger något mer än orginalet och därmed har det en nackdel rent konkurrensmässigt.

Därför har Williams valt att låta Albon ta över Sargeants chassi, medan Logan tar det lagade tyngre skelettet från Albon. Därmed fortsätter Sargeant att betala priset för att han själv fallit kort, men även för Albons misstag.

Ricciardo står över FP1

Daniel Ricciardo har inte haft någon enkel säsongsinledning. Hans plan på att ta över efter Perez i Red Bull ser ut att grusas och Tsunoda är den av RB-förarna som har kammat hem poäng.

Med tanke på det kan man ju förstå om Ricciardo verkligen vill ha all tid i bilen han kan få. Tyvärr får han stå över FP1 inför Japan Grand Prix.

Visa Cash App RB har valt att ge Red Bull-junioren Ayumu Iwasa chansen att göra F1 debut inför hemmafansen. Därmed missar Ricciardo 60 viktiga minuter på en erkänt tuff bana.