Hem » Renault villiga att sälja Alpine & Andretti öppnar ny anläggning
Alpine bil framför fransk flagga - AI Genererad

Renault villiga att sälja Alpine & Andretti öppnar ny anläggning

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-04-10

Det är inget race i veckan med det betyder inte att nyhetsflödet har torkat upp i F1-världen. Enligt uppgifter i Autosport är Renault villiga att sälja Alpine. Samtidigt spänner Andretti musklerna med en nyöppnad anläggning.

Renault är villiga att sälja Alpine?

Alpine och Renault har haft haft femårsplaner om vart annat de senaste åren utan några som helst resultat. Förra säsongen sparkades stallchefen mitt under en pågående racehelg och årets resultat är inget att skryta med.

Alpine harvar runt i den nedre delen av startfältet och de två franska förarna har svårt att kvala ut sina bilar ur Q1. Med tanke på att Renault vill höja statusen på varumärket Alpine, är resultatet allt annat än positivt, inte bara rent sportsligt.

Enligt Autosport ska det nu finnas intresse för att sälja stallet. Dessa rykten ska ha sipprat ut från depån under Japan Grand Prix 2024.

Man skulle ju kunna tänka sig att Andretti i så fall skulle vara sugna. Tyvärr verkar det som att Renault bara vill sälja sitt Formel 1 stall på villkoret att den fransk F1 motorn fortsätter att användas.

Därmed skulle Andretti inte kunna fullfölja sitt tänkta samarbete med Cadillac. Därmed känns den amerikanska racing-organisationen som en osannolik köpare.

Kanske skulle Hi-Tech eller Aramco isället kunna tänkas köpa Alpine F1 stall? Aramco sägs ju vilja köpa Aston Martin, och Hi-Tech har tidigare ansökt om att ta sig in i Formel 1 2026.

Dessa två möjliga köpare är dock mina egna spekulationer.

Viaplayreklam

Andretti öppnar brittisk anläggning

Trots att Andretti nekades inträde i Formel 1 före 2028 så ger de inte upp. De har nu öppnat en enorm facilitet i Silverstone.

I samband med det sa Michael Andretti att de fortsätter att bygga på sitt projekt. Tanken är att helt enkelt göra det omöjligt att neka dem inträde i motorsportens verkliga finrum.

Samtidigt passade han på att kommentera kring argumentet som säger att amerikanarna skulle späda ut prispotten. Enligt hans sett att se på saken skulle de snarare hjälpa till att få den att växa.