Hem » Piastri glänste när Verstappen blev världsmästare

Piastri glänste när Verstappen blev världsmästare

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-10-08

Red Bulls Max Verstappen kan återigen titulera sig världsmästare efter gårdagens sprint race på Losail. Men det var den australiensiska rookie-föraren Oscar Piastri som glänste mest när han klev högst upp på pallen.

Mjuka däck var gynnsamma i starten

F1 förarna valde olika strategier i F1 sprint racet i Qatar. Flera av dem som startade på de poänggivande platserna satsade på den mjuka gummiblandningen och det gav resultat inledningsvis.

George Russell och de båda Ferrari-förarna valde den strategin och den betalade verkligen av sig i starten. De tre förarna hade tjänat två platser innan säkerhetsbilen kom ut i samband med Liam Lawsons misstag som innebar slutet av sprint racet för reservföraren.

Mercedesföraren tog sig till och med upp i ledningen när racet startades. Tyvärr för hans, och övriga förare på mjuka däck, så höll de inte i det långa loppet.

De mjuka däcken föll bort och när målflaggan hängdes ut var det bara förare med mediumdäck som stod på pallen. Två av dem kör för McLaren och den tredje kunde titulera sig världsmästare efter racet.

Max Verstappen säkrade tredje VM-titeln

Att Max Verstappen är en supertalang i Formel 1 råder det inga tvivel om och han har nu konverterat sin förmåga att köra racerbil till tre världsmästartitlar. I och med att Perez inte kunde slutföra den poänggivande sprinten på lördagen samtidigt som nederländaren slutade tvåa, kan ingen ta in försprånget.

Visst är det lite surt att det inte skedde i ett “riktigt” Grand Prix, men reglerna är vad de är. Max har verkligen förtjänat den här titeln och han har dominerat hela fältet, stallkamraten inkluderat.

Att han nu officiellt är den främsta av förarna i Formel 1 ställningen 2023 är väl egentligen bara en formalitet. Att Red Bulls påläggskalv skulle bli världsmästare har ju trots allt varit uppenbart en längre tid.

Med det sagt, stort grattis till Max Verstappen!

Piastri vann sprint racet i Qatar

Oscar Pisatri fortsätter att imponera på alla inom F1-världen och han har gång efter annan bevisat att McLaren gjorde rätt som säkrade hans signatur. Den unga australiensiska föraren ger verkligen Norris en match i år och McLaren ser ut att ha en av de absolut starkaste föraruppställningarna av samtliga Formel 1 stall.

Igår gjorde han en riktigt bra start från pole position och kunde han kom iväg med ledningen i sina händer. Som tidigare nämnt lyckades George Russell ta sig förbi, men efter lite om och men tog Piastri sig tillbaka och kunde slutligen vinna sprinten.

Norris lyckades återhämta sig och slutade på pallen, så McLaren fick värdefulla poäng i jakten på Aston Martin i konstruktörs-VM.

Resultat från F1 sprinten i Qatar 2023

Du hittar resultatet från sprint racet i Qatar 2023 som omgärdades av dramatik rörande däcken. Albon knep ytterligare en poäng för Williams och det är väl egentligen det enda som sticker ut något.

 1. Piastri
 2. Verstappen
 3. Norris
 4. Russell
 5. Hamilton
 6. Sainz
 7. Leclerc
 8. Albon
 9. Alonso
 10. Gasly
 11. Bottas
 12. Tsunoda
 13. Stroll
 14. Magnussen
 15. Zhou
 16. Hülkenberg – DNF
 17. Ocon – DNF
 18. Perez – DNF
 19. Sargeant – DNF
 20. Lawson – DNF

Nu kan vi vända blickarna mot dagens Grand Prix där Max Verstappen säkerligen följer upp gårdagens VM-titel med ytterligare en vinst. Men vad som händer bakom honom kommer att bli spännande att följa med tanke på att både Sainz och Perez startar så långt bak.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese