Hem » IndyCar 2024 Säsongsfinal Flyttar till Nashville Superspeedway
AI Genererad illustration av Indycar race på oval

IndyCar 2024 Säsongsfinal Flyttar till Nashville Superspeedway

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-15

Säsongsfinalen i på IndyCar kalendern 2024 läggs om. Tävlingen flyttas från Nashvilles centrum till Nashville Superspeedway. Orsaken är utmaningar med nya Titans Stadium.

Scott Borchetta leder Big Machine Music City Grand Prix. Efter en översyn valde han superspeedwaybanan för finalen. Detta sker på grund av logistiska problem i stadens centrum.

Nashville Superspeedway är en känd ovalbana. Banan har tidigare varit värd för IndyCar mellan 2001 och 2008. Den är känd för intensiv racing.

Flytten från Nashville centrum till Superspeedway innebär att mästerskapet avgörs på en oval för första gången på tio år.

Mark Miles från Penske Entertainment ser positivt på flytten. Han ser banan som idealisk för IndyCars täta racing.

Dock är det inte bara Indycar med de tre svenska förarna som påverkas. Utvecklingsserien Indy NXT flyttas också till ovalen.

Förhoppningsvis kan denna flytt bidra till att säsongsavslutningen blir ännu mer spännande än vad stadsbanan hade erbjudit. Ovalens natur erbjuder helt klart spännande förutsättningar för bra racing.

Denna förändring innebär dock inte att vi inte kommer att få se IndyCar på Nashvilles gator i framtiden. Borgämstaren Freddie O’Connell bjöd nämligen tillbaka tävlingen till stadens gator i vid ett senare tillfälle.

Källa: Indycar

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese