Hem » Aston Martin stärker organisationen med avgående Ferrarichef
AI Genererad bild av ett pit crew.

Aston Martin stärker organisationen med avgående Ferrarichef

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-07-09

Aston Martin fortsätter sin aggressiva satsning mot att bli konstruktörsmästare i Formel 1. Stallet uppges ha rekryterat Enrico Cardile, Ferraris avgående tekniska chef för chassi-divisionen.

Cardile kommer att spela en viktig roll i Aston Martins tekniska struktur som leds av Dan Fallows. Enligt uppgifter som först avslöjades av Autosport i maj, har Aston Martin länge haft Cardile på sin radar.

Nu rapporterar motorsportsmagasinet att i sitt mål att affären är klar. Dock har inget startdatum fastställts ännu. Igår bekräftades Cardiles omedelbara avgång från Ferrari, men de exakt när italienaren kan påbörja sin nya tjänst är inte fastställt.

Mer jobb för Vasseur

Nyheten om att Cardiles lämnar Ferrari skapar en temporärt större arbetsbörda för Vasseur. Han tar nämligen över uppgifterna som den före detta ansvariga för chassiområdet hade.

Detta sker samtidigt som Ferrari står inför stora utmaningar. Det anrika F1 stallet har halkat efter i utvecklingsracet och de har blivit omsprungna både av McLaren och Mercedes.

Senaste på Silverstone tvingades de ge upp på några av sina senaste uppdateringar. Det medförde att de gick tillbaka till specifikationen som användes före Spanien GP.

Prestigefyllda nyförvärv hos Aston Martin

Aston Martins rekrytering av Cardile ses som en del av en större strategisk plan. Stroll fortsätter att stärka sitt team och nyligen offentliggjordes det att Andy Cowell ansulter sig. Tidigare arbetade han som chef över Mercedes motorsatsning.

Därutöver sägs det att Adrian Newey kommer att ansluta sig till organisationen. Skulle så bli fallet steppar Aston Martin verkligen upp, och försöker åtgärda problemen de har haft under de två föregående säsongerna. För deras skull får vi hoppas att dessa rekryteringar medför att de kan uppdatera bilen bättre även under pågående säsong.

För att följa Aston Martins framsteg och se om deras strategiska nyförvärv bär frukt, kan du se alla F1-lopp live på ViaPlay.