Hem » Nya rykten kring Sainz framtid placerar honom i olika stall
En Alpine F1 bil med Renaults logotyp där Sainz snart kan köra.

Nya rykten kring Sainz framtid placerar honom i olika stall

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-07-06

Carlos Sainz framtid har varit ett hett ämne i Formel 1 under de senaste veckorna. Det har spekulerats vilt om vart han kommer att hamna nästa säsong. När han lämnar Ferrari verkar Sainz nu vara på väg mot Alpine, men det finns fortfarande rykten om att Mercedes kan vara ett alternativ. Samtidigt börjar Williams långsamt ge upp hoppet om att locka till sig den spanske föraren.

Sainz nära Alpine-kontrakt

Efter intensiva förhandlingar sägs Carlos Sainz ha skrivit på ett kontrakt med Alpine för 2025, enligt italienska Gazzetta. Enligt uppgifter ska Alpine ha sålt in en lockande framtidsvision med superkonsulten Flavio Briatore i spetsen. Italienaren ska ha målat upp ett projekt som Sainz tycker är mer lockande än de andra alternativen som finns till hands.

Alpine planerar att omorganisera sina resurser i Enstone, med fokus på chassi- och aerodynamikutveckling. Från och med 2026 kommer teamet troligtvis att överge Renaults motor och bli ett kundstall till Mercedes. Detta långsiktiga projekt verkar ha varit avgörande för Sainz rapporterade beslut, trots erbjudanden från andra F1-team, inklusive Sauber/Audi och Williams.

Bethard odds-bonus rektangulär - 100% upp till 500kr

Mercedes håller dörren öppen

Samtidigt har Mercedes inte helt släppt tanken på att värva Sainz. Stallchefen Toto Wolff har tidigare velat ge den unga talangen Andrea Kimi Antonelli chansen, men österrikaren kan ha kommit på andra tankar.

Enligt Autosport ser Wolff fortfarande Sainz som ett alternativ för 2025, särskilt om Antonelli inte kan leverera de resultat som förväntas. Så kanske finns det en tillgänglig styrning för Sainz i ett av toppstallen även nästa säsong?

Williams börjar ge upp hoppet

På andra sidan förarmarknaden har Williams, under ledning av teamchefen James Vowles, öppet visat sitt intresse för Sainz. Trots flera erbjudanden och offentliga uttalanden om deras önskan att rekrytera honom, verkar teamet nu börja förbereda sig för en framtid utan Sainz.

Vowles har uttryckt att det inte finns någon brådska med beslutet och att det viktigaste är att bygga en långsiktig relation med rätt förare. Men med tiden som går och kontraktsförhandlingar som återupptas under augusti, verkar Williams nu ha en “plan B” om Sainz skulle välja Alpine eller något annat team.

Du kan se nästa F1 race på ViaPlay och spela hos Bethard!